Een cervicofacelift is een effectieve oplossing om te vechten tegen tekenen van gezichtsveroudering zoals rimpels en een slappe huid. Deze gerichte chirurgische ingreep helpt om een jonger en dynamischer uiterlijk te herstellen door jeugdigheid en stevigheid aan het gezicht terug te geven.

Na verloop van tijd ondergaat onze huid de onvermijdelijke effecten van veroudering. Het verlies van huidelasticiteit, het ontstaan van rimpels en het verslappen van weefsels zijn tekenen die de definitie van de gezichtscontouren aantasten. Dankzij technologische ontwikkelingen en geavanceerde technieken in de esthetische chirurgie is het echter nu mogelijk om deze ongewenste tekenen te corrigeren.

Wat is een cervicofacelift?

Een cervicofacelift in Tunesië is een chirurgische ingreep die gericht is op zowel de nek als het onderste deel van het gezicht. Verschillende technieken kunnen worden gebruikt bij een cervicofacelift, zoals traditionele incisies of de minimaal invasieve methode. Deze ingreep helpt om de weefsels in het gezicht strakker te maken, overtollige huid te verwijderen en de gezichtscontouren opnieuw vorm te geven.

De technieken voor een facelift zijn aanzienlijk verbeterd om natuurlijkere en langdurigere resultaten te bieden. De esthetische chirurgen in Tunesië zijn hooggekwalificeerd en maken gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen om de tevredenheid van de patiënten te waarborgen.

Indicaties voor een cervicofacelift

De belangrijkste indicaties voor een cervicofacelift:

 • Opheffing van verslapte huidweefsels in de nek en het onderste deel van het gezicht als gevolg van veroudering (huidverslapping).
 • Vermindering van verticale huidplooien aan beide zijden van de nek (hamsterwangen).
 • Vermindering van gewichtsverlies en verslapping van het huidweefsel in de nek dat een „kalkoenhals“ veroorzaakt.
 • Correctie van verslapte bindweefselbanden onder de kin die een dubbele kin veroorzaken.
 • Opheffing van verzakte kaaklijn door botverlies met de jaren.
 • Vermindering van diepe nasolabiale plooien tussen de neus en de mondhoeken.
 • Herschikking van de kaaklijn aan de zijkant van het gezicht.
 • Opheffing van hangende jukbeenderen.
 • Verjonging van het onderste deel van het gezicht en vormgeving van de kaaklijn.
 • Correctie van een slappe huid na aanzienlijk gewichtsverlies.

Kosten van cervicofacelift in Tunesië

De gemiddelde kosten van een cervicofacelift in Tunesië bedragen €2000, alles inbegrepen.

Deze prijs is inclusief alle medische kosten en postoperatieve zorg. Accommodatie in de kliniek en het hotel is ook inbegrepen voor ongeveer 5 dagen.

Ter vergelijking, de kosten van een dergelijke lift in Europa zijn meestal meer dan €3000.

Tunesië biedt dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor deze chirurgische ingreep, met een kostprijs die 2 tot 3 keer lager is dan het Europese gemiddelde.

Kostenloses online-preisangebot

Ideale kandidaat voor een cervicofacelift in Tunesië

De beste kandidaat is een gezonde, realistische persoon van middelbare leeftijd die gemotiveerd is voor de postoperatieve zorg.

Het typische profiel van een ideale kandidaat voor een cervicofacelift:

 • Leeftijd: meestal vanaf 45-50 jaar, wanneer tekenen van veroudering in de nek en onderkant van het gezicht zichtbaar zijn.
 • Huid: losse en verslapte huid in de nek, kin en wangen, met rimpels en groeven.
 • Verwachtingen: wil een jonger en steviger gezichtscontour herstellen, zonder significante veranderingen in zijn/haar gelaatstrekken.
 • Fysieke conditie: over het algemeen goede algemene gezondheid, niet of nauwelijks roken, om het genezingsproces te bevorderen.
 • Morfologie: geen overgewicht of ondergewicht, voor kwalitatief hoogwaardig huidweefsel en een veilige ingreep.
 • Motivatie: bewust van de beperkingen van de ingreep en bereid tot postoperatieve opvolging.
 • Levensstijl: bereid om UV-straling en te veel blootstelling aan de zon te vermijden na de operatie.
 • Realisme: accepteert dat het herstel enige maanden kan duren, zonder garantie op meer dan 10 jaar verjonging.

Gebieden van het gezicht die worden behandeld met een cervicofacelift

Deze faceliftchirurgie herstelt de stevigheid en harmonie van de gezichtskenmerken door te werken aan de huid- en onderhuidse structuren van de nek en kaaklijn.

De belangrijkste gebieden van het gezicht die worden behandeld met een cervicofacelift:

 • De nek: de huid van de nek is vaak het eerste gebied dat tekenen van veroudering vertoont, zoals verslapping of het ontstaan van rimpels.
 • De kin: een facelift richt zich op het onderkin gebied om contourdefecten zoals een dubbele kin te corrigeren.
 • De wangen: veroudering kan de wangen een ingevallen en afhangend uiterlijk geven, een facelift kan ze opnieuw vormgeven.
 • De kaaklijn: de kaak en de lijn van de onderkaak worden hervormd om de kaakhoek opnieuw te definiëren.
 • De mondhoeken: de nasolabiale plooien die lopen van de neus naar de mondhoeken worden verzacht.
 • De bovenste kaaklijn: door de tijd kunnen de hangende jukbeenderen worden gelift.
 • Het voorhoofd: sommige facelifts werken ook op het voorhoofd om voorhoofdsrimpels glad te strijken.
 • De oogleden: afhankelijk van de situatie kan de chirurg het tekort aan huid van het bovenste ooglid corrigeren.
 • De kin: de botstructuur kan worden hervormd om de kaaklijn te verfijnen.

Al deze gebieden worden harmonieus behandeld door middel van de cervicofaciale liftingtechniek.

De technieken van een cervicofacelift

Onder de belangrijkste chirurgische technieken die worden gebruikt voor een cervicofacelift:

 • Onderkinlift: een techniek ontwikkeld door Franse chirurgen. Het werkt in het gebied onder de kin om de huid strakker te maken.
 • Vooroorse facelift: incisies verborgen in het haar achter de oren. Het liften en hechten van de huid van de nek.
 • Transcervicale facelift: er worden incisies gemaakt in de horizontale halsplooi, onder de kaak. Lift van de nek en de kin.
 • Lipofilling van de nek: combineert liposuctie van een donorgebied en injecties van geoogst vet in de nek om deze te verstevigen.
 • Facelift van de wangen: incisies in de nasolabiale plooi of eventueel in het haar bij de slapen.
 • Gecombineerde facelift: combineert verschillende bovengenoemde technieken (transcervicaal, onder de kin en voor het oor) om het hele onderste gedeelte van het gezicht aan te pakken.
 • Minimaal invasieve techniek: gebruik van oplosbare draden of injecteerbare polydimethylsiloxaanimplantaten om weefsels op te tillen zonder incisie.

De keuze voor de techniek hangt af van de klinische situatie en de gebieden die op een harmonieuze en natuurlijke manier behandeld moeten worden.

Het verloop van de cervicofaceliftprocedure

De chirurgie van de cervicofaciale lifting is een ingreep die meestal onder algemene verdoving wordt uitgevoerd. Het verloop ervan en de duur van de ingreep kunnen als volgt worden beschreven:

Duur van de ingreep: een cervicofaciale lifting duurt doorgaans tussen 3 en 4 uur, zodat de chirurg zorgvuldig correcties kan uitvoeren aan alle betreffende gebieden.

Verdoving: in de meeste gevallen is algemene verdoving vereist om het comfort en de volledige immobiliteit van de patiënt tijdens de gehele operatie te waarborgen.

Ziekenhuisopname: na de uitgevoerde operatie zal de patiënt meestal één tot twee nachten in een kliniek of ziekenhuis verblijven onder medisch toezicht. Deze duur zorgt ervoor dat het postoperatieve herstel goed verloopt.

Nazorg: na ontslag uit het ziekenhuis zal de chirurg regelmatige controles voorschrijven gedurende meerdere maanden om de genezing en het behaalde esthetische resultaat te evalueren. Het herstelproces na een facelift. De herstelperiode na een cervicofaciale lifting in Tunesië kan variëren van persoon tot persoon.

Potentiële complicaties geassocieerd met een cervicofaciale lifting

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er bepaalde risico’s en potentiële complicaties verbonden aan een cervicofaciale lifting. Het is essentieel om deze factoren te begrijpen voordat u een weloverwogen beslissing neemt. Hier zijn enkele veelvoorkomende risico’s die verband houden met deze anti-aging techniek:

 • Hematoom: er kan zich een ophoping van bloed onder de huid voordoen, wat leidt tot aanzienlijke zwelling en blauwe plekken.
 • Infectie: Hoewel zeldzaam, kan er na de operatie een infectie optreden die antibiotische behandeling vereist.
 • Littekens: Hoewel de incisies meestal zo worden geplaatst dat ze weinig zichtbaar zijn, bestaat er altijd een risico op zichtbare of hypertrofische littekens.
 • Tintelend gevoel of verandering in sensatie

Verwachte resultaten en duurzaamheid van een cervicofaciale lifting

Na een cervicofaciale lifting in Tunesië kunnen patiënten rekenen op een stevigere huid, een herdefiniëring van de gezichtscontouren en een verjongd uiterlijk.

De resultaten zijn langdurig en bieden patiënten een langetermijnoplossing om te vechten tegen tekenen van veroudering. Het is belangrijk op te merken dat de resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van verschillende factoren zoals huidtype, levensstijl en nazorg.

Deze ingreep biedt een volledige oplossing om jeugdigheid en stevigheid aan het gezicht te herstellen, waardoor patiënten hun zelfvertrouwen en een dynamischer uiterlijk kunnen terugkrijgen.

Niet-chirurgische alternatieven en aanvullende esthetische ingrepen

Als het gaat om verjonging van het gezicht, is een cervicofacelift in Tunesië niet de enige beschikbare optie. Er zijn ook niet-chirurgische alternatieven die kunnen helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid. Daarnaast zijn er andere populaire esthetische chirurgische ingrepen die overwogen kunnen worden om een cervicofacelift aan te vullen of te vervangen, afhankelijk van individuele behoeften en doelen.

Niet-chirurgische alternatieven voor de cervicofacelift

Filler-injectiebehandelingen: injecties van vulmiddelen zoals hyaluronzuur of botulinumtoxine (Botox) kunnen helpen bij het verminderen van de verschijning van rimpels en fijne lijntjes, evenals het herstellen van verloren volume op bepaalde gebieden van het gezicht. Deze behandelingen zijn over het algemeen snel, veilig en vereisen weinig tot geen hersteltijd.

Huidvernieuwingstechnieken: laserhuidvernieuwing, chemische peelings en microdermabrasiebehandelingen zijn effectieve opties om de textuur van de huid te verbeteren, pigmentvlekken te verminderen en de collageenproductie te stimuleren. Deze technieken helpen een frissere en stralendere teint te bereiken zonder dat er een chirurgische ingreep nodig is.

Radiofrequentietherapieën: behandelingen met radiofrequentie gebruiken elektromagnetische golven om de collageenproductie te stimuleren en de huid te verstrakken. Deze niet-invasieve technieken kunnen worden gebruikt om een slappere huid in het gezicht, de nek en het decolleté te behandelen.

Ultherapie: Ultherapie is een niet-chirurgische benadering die gebruikmaakt van ultrasone geluidsgolven om de productie van collageen te stimuleren en de huid strakker te maken. Deze techniek wordt vaak gebruikt om een slappere huid in het gezicht en de nek te behandelen, met natuurlijke en langdurige resultaten.

Aanvullende esthetische chirurgische ingrepen

Naast niet-chirurgische alternatieven zijn er ook andere aanvullende esthetische chirurgische ingrepen die kunnen worden overwogen in combinatie met een facelift of als alternatieven hiervoor:

Blepharoplastiek (ooglidchirurgie): deze ingreep heeft als doel overtollige huid en vetophopingen rond de ogen te verwijderen, wat het gezicht een jongere en meer uitgeruste uitstraling kan geven.

Rhinoplastiek (neuscorrectie): rhinoplastiek maakt het mogelijk om neusimperfecties, zoals een bult op de neus of een hangende punt, te corrigeren om zo de proporties van het gezicht in harmonie te brengen.

Gezichtsvettransplantatie: deze techniek houdt in dat vetweefsel wordt afgenomen van andere delen van het lichaam en in het gezicht wordt geïnjecteerd om verloren volume te herstellen en de gezichtscontouren te verbeteren.

Otoplastiek (correctie van afstaande oren): otoplastiek maakt het mogelijk om afstaande oren te corrigeren door ze dichter bij het hoofd te plaatsen, wat de harmonie van het gezicht kan verbeteren.

Liposuctie van de nek: liposuctie van de nek kan worden uitgevoerd in combinatie met een facelift om overtollig vet te verwijderen en de kin- en neklijn te verfijnen.

Veelgestelde vragen over de facelift en neklift in Tunesië

Waarom zou ik een facelift en neklift in Tunesië overwegen?

Een facelift en neklift in Tunesië is een bewezen oplossing om uw jeugdige uitstraling te herstellen. Door te kiezen voor een gekwalificeerde en ervaren chirurg, kunt u duurzame resultaten behalen die u het vertrouwen geven om u weer goed in uw vel te voelen.

Wat zijn de voordelen van een facelift en neklift in Tunesië ten opzichte van andere landen?

Tunesië staat bekend om het bieden van hoogwaardige medische zorg tegen betaalbare prijzen. Tunesische chirurgen zijn zeer bekwaam en maken gebruik van geavanceerde technieken om bevredigende resultaten te garanderen. Bovendien is Tunesië een aantrekkelijke toeristische bestemming, waardoor u uw chirurgische ingreep kunt combineren met een ontspannen vakantie.

Hoe kies ik de juiste chirurg voor mijn hals- en facelift in Tunesië?

Bij het kiezen van een chirurg voor uw hals- en facelift is het essentieel om iemand te zoeken die gekwalificeerd en ervaren is in deze specifieke techniek. Zorg ervoor dat u de beoordelingen van eerdere patiënten raadpleegt, vraag om voor- en na-foto’s te zien en aarzel niet om al uw vragen te stellen tijdens het voorgesprek.

Wat is de typische hersteltijd na een hals- en facelift in Tunesië?

De hersteltijd na een hals- en facelift in Tunesië varieert van patiënt tot patiënt, maar over het algemeen moet u rekenen op een herstelperiode van 1 tot 2 weken. Gedurende deze periode moet u de postoperatieve instructies van uw chirurg volgen, intense activiteiten vermijden en goed voor uw huid zorgen om een optimale genezing te bevorderen.

Wat zijn de risico’s verbonden aan een hals- en facelift in Tunesië?

Net als bij elke chirurgische ingreep zijn er potentiële risico’s verbonden aan een hals- en facelift in Tunesië. Dit kan complicaties omvatten zoals infecties, bloeduitstortingen, problemen met wondgenezing en zenuwbeschadiging. Door echter een gekwalificeerde chirurg te kiezen en alle postoperatieve aanbevelingen op te volgen, kunt u deze risico’s aanzienlijk verminderen.

Hoe lang duren de resultaten van een hals- en facelift in Tunesië?

De resultaten van een hals- en facelift in Tunesië zijn over het algemeen langdurig en kunnen tot 10 jaar of langer meegaan. Het is echter belangrijk op te merken dat het verouderingsproces doorgaat na de operatie. U kunt de effecten van de hals- en facelift verlengen door een gezonde levensstijl te handhaven en goed voor uw huid te zorgen.

Neem nu de beslissing om uzelf een hals- en facelift in Tunesië te gunnen en herwin een jonger en dynamischer uiterlijk. Aarzel niet om contact op te nemen met een gekwalificeerde chirurg om uw opties te bespreken en de stap te zetten naar een positieve transformatie.