prix-liposuccion-culotte-de-cheval-Tunisie

De liposuctie van de zadeltassen is een esthetische ingreep om overtollig vet in het heup- en dijgebied te verwijderen. Dit gebied is vaak moeilijk aan te pakken met lichaamsbeweging en dieet, wat frustrerend kan zijn voor mensen die hun uiterlijk willen verbeteren. Liposuctie van de zadeltassen in Tunesië kan een effectieve oplossing zijn voor degenen die vet in dit gebied willen verminderen.

Wat is liposuctie van de zadeltassen?

Liposuctie van de zadeltassen is een esthetische chirurgische ingreep die tot doel heeft overtollig vet op de heupen en billen te verwijderen. Deze liposuctietechniek wordt vaak gebruikt om het silhouet van patiënten te verbeteren die vetophopingen hebben die resistent zijn tegen lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet.

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene of lokale verdoving en omvat het inbrengen van een kleine canule in het te verwijderen vet. Het vet wordt vervolgens afgezogen via de canule met behulp van een zuigapparaat. De duur van de ingreep hangt af van de hoeveelheid vet die verwijderd moet worden en kan variëren van enkele uren tot een volledige dag.

Liposuctie van de zadeltassen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige en effectieve ingreep, maar zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s aan verbonden.

Kosten van liposuctie van de zadeltassen

Gemiddeld variëren de kosten van liposuctie van de zadeltassen tussen € 1500 en € 2000. Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte kosten van de ingreep afhankelijk zullen zijn van de individuele situatie van de patiënt.

Kostenloses online-preisangebot

Voordelen van liposuctie van de zadeltassen

Liposuctie van de zadeltassen kan vele voordelen bieden:

 • Vetvermindering: Liposuctie van het zadeltassen gebied kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige vetophopingen die niet reageren op lichaamsbeweging of een gezond dieet. Deze techniek kan helpen om de lichaamsvorm te verbeteren en de proporties van het lichaam te verbeteren.
 • Verbetering van zelfvertrouwen: Mensen die zich onzeker voelen over hun zadeltassen kunnen zich na een liposuctie-ingreep zelfverzekerder voelen. Het kan helpen om het zelfbeeld en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.
 • Snelle hersteltijd: Liposuctie van het zadeltassen gebied is meestal een poliklinische ingreep die geen ziekenhuisopname vereist. Het herstel verloopt vaak snel, met weinig tot geen pijn en minimale downtime.
 • Duurzame resultaten: De resultaten van liposuctie van het zadeltassen gebied zijn vaak langdurig, mits de patiënt een gezonde en actieve levensstijl handhaaft. Het verwijdert vetophopingen permanent, wat op lange termijn kan bijdragen aan een verbeterde lichaamsvorm en zelfvertrouwen.

Ideale kandidaat voor liposuctie van het zadeltassen gebied

Liposuctie van het zadeltassen gebied is geen wondermiddel om gewicht te verliezen. Het is bedoeld voor mensen die over het algemeen een harmonieuze lichaamsvorm hebben, maar die plaatselijk vetophopingen hebben op de heupen en dijen. Ideale kandidaten voor deze ingreep zijn zij die:

 • Al minstens zes maanden een stabiel gewicht hebben
 • Een elastische en stevige huid hebben
 • Niet roken of bereid zijn om te stoppen met roken voor en na de operatie
 • Realistische verwachtingen hebben met betrekking tot de resultaten van de operatie

Voorafgaand consult

Voorafgaand aan liposuctie van het zadeltassen gebied moet de patiënt een consultatiegesprek hebben met de plastisch chirurg. Tijdens dit gesprek worden de verwachtingen en doelen van de patiënt besproken, wordt bepaald of hij/zij een geschikte kandidaat is voor deze ingreep, en wordt de operatie in Tunesië gepland.

Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg het te behandelen gebied onderzoeken, metingen en foto’s maken, en de procedure, mogelijke risico’s en nazorg uitleggen. De patiënt moet ook informatie verstrekken over zijn algemene gezondheidstoestand, medische geschiedenis en medicijngebruik.

Verloop van de heupliposuctie in Tunesië

De stappen van het proces van heupliposuctie zijn als volgt:

Keuze van liposuctietechniek

Er zijn verschillende liposuctietechnieken die kunnen worden gebruikt om vet uit de heupen te verwijderen. De meest voorkomende technieken zijn tumescente liposuctie en door ultrasone geluidsgolven ondersteunde liposuctie of LipoVaser. Tumescente liposuctie houdt in dat er een speciale vloeistof in het te behandelen gebied wordt geïnjecteerd om het vet makkelijker te kunnen verwijderen. Door ultrasone geluidsgolven ondersteunde liposuctie maakt het vet vloeibaar voordat het wordt weggezogen.

Verloop van de ingreep

Voorafgaand aan de ingreep zal de patiënt een preoperatief consult ondergaan om de verwachtingen en risico’s van de ingreep te bespreken. Tijdens de ingreep zal de patiënt onder algehele of lokale verdoving zijn. De chirurg zal kleine incisies maken in het te behandelen gebied en een dunne buis genaamd een canule invoegen om het vet weg te zuigen. De ingreep kan één tot drie uur duren, afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied.

Nazorg

Na de ingreep moet de patiënt een compressiekledingstuk dragen om zwelling te verminderen en genezing te bevorderen. Blauwe plekken en zwelling zijn gebruikelijk na de ingreep, maar deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele weken. De patiënt moet enkele weken lang intensieve fysieke activiteiten vermijden en de instructies van de chirurg volgen met betrekking tot medicatie en wondverzorging. De resultaten van de heupliposuctie zijn zichtbaar na enkele weken en zijn over het algemeen permanent als de patiënt een gezonde levensstijl handhaaft.

Potentiële risico’s

Hoewel heupliposuctie relatief veilig is, zijn er risico’s en overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden voordat wordt besloten om een heupliposuctie te ondergaan.

 • Infectie
 • Hematoom
 • Allergische reactie op de verdoving
 • Vetembolie
 • Onregelmatigheden van de huid
 • Aanhoudende pijn
 • Verlies van gevoel in het behandelde gebied

Het is belangrijk om deze risico’s te bespreken met uw plastisch chirurg voordat u besluit om een bilvergroting met liposuctie te ondergaan.

Resultaten en herstel

De resultaten van een bilvergroting met liposuctie zijn meestal direct zichtbaar na de operatie, maar het kan enkele weken duren voordat zwelling en blauwe plekken volledig verdwijnen. Patiënten kunnen rekenen op een aanzienlijke vermindering van vet in het behandelde gebied, wat het uiterlijk van de billen aanzienlijk kan verbeteren.

resultat-liposuccion-culotte-de-cheval Resultaat bilvergroting met liposuctie

De resultaten van liposuctie zijn niet permanent en vet kan terugkeren als de patiënt geen gezond dieet en bewegingsprogramma volgt. Het is dus essentieel om een gezonde levensstijl te behouden om de langetermijnresultaten te maximaliseren.

Tips voor optimaal herstel

Het herstel na een bilvergroting met liposuctie kan variëren van patiënt tot patiënt, maar het is belangrijk om de instructies van uw plastisch chirurg te volgen om complicaties te minimaliseren en het genezingsproces te versnellen.

Hier zijn enkele tips voor optimaal herstel:

 • Draag compressiekleding om zwelling te verminderen en genezing te bevorderen.
 • Vermijd zware fysieke activiteiten gedurende de eerste weken na de operatie.
 • Neem de voorgeschreven medicijnen van uw plastisch chirurg in om pijn te verlichten en infecties te voorkomen.
 • Volg een gezond en uitgebalanceerd dieet om langetermijnresultaten te behouden.
 • Plan regelmatige follow-up afspraken met uw plastisch chirurg om uw voortgang te controleren en eventuele problemen of zorgen te bespreken.

Door deze tips op te volgen, kunnen patiënten een sneller herstel en optimale resultaten verwachten na een bilvergroting met liposuctie.

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde kostprijs van een liposuctie van de dijen en de zadeltas?

De gemiddelde kostprijs van een liposuctie van de dijen en de zadeltas varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type ingreep, de gebruikte techniek, de reputatie van de chirurg en de geografische locatie waar de ingreep wordt uitgevoerd. Over het algemeen kan de kostprijs variëren tussen 2.000 en 8.000 euro.

Wat zijn de ervaringen van patiënten die een liposuctie van de zadeltas hebben ondergaan?

De ervaringen van patiënten die een liposuctie van de zadeltas hebben ondergaan, zijn over het algemeen positief. De meeste patiënten melden een aanzienlijke verbetering van hun uiterlijk en zelfvertrouwen. Het is echter belangrijk op te merken dat elke patiënt uniek is en dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid verwijderd vetweefsel en de kwaliteit van de huid.

Welke resultaten kunnen worden verwacht tien jaar na een liposuctie?

Het is moeilijk om op lange termijn resultaten van een liposuctie te voorspellen, omdat deze afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de levensstijl van de patiënt en natuurlijke fysiologische veranderingen die optreden met het ouder worden. Over het algemeen worden de resultaten van een liposuctie echter als permanent beschouwd, omdat de verwijderde vetcellen niet terugkomen.

Met welke mate van pijn moet men rekening houden tijdens een liposuctie van de zadeltas?

De pijn die gepaard gaat met een liposuctie van de zadeltas varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type ingreep, de hoeveelheid verwijderd vetweefsel en de pijntolerantie van de patiënt. Over het algemeen kunnen patiënten enige pijn en ongemak verwachten in de eerste dagen na de ingreep, maar dit kan worden beheerd met pijnstillers voorgeschreven door de chirurg.

Hoe lang na een liposuctie kunnen de resultaten als definitief worden beschouwd?

De resultaten van een liposuctie kunnen enkele weken tot enkele maanden duren om te stabiliseren en voor zwelling en blauwe plekken volledig te verdwijnen. Eenmaal gestabiliseerd, worden ze echter als permanent beschouwd, omdat de verwijderde vetcellen niet terugkomen.

Hoe beschrijven patiënten de veranderingen voor en na een liposuctie van de dijen?

Patiënten beschrijven vaak de veranderingen voor en na een liposuctie van de dijen als significant en positief. Ze melden vaak een verbetering van de vorm en contouren van hun dijen, evenals een toename van zelfvertrouwen. Het is echter belangrijk op te merken dat elke patiënt uniek is en dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid verwijderd vet en de kwaliteit van de huid.