De ongelijke verdeling van vet op bepaalde delen van het lichaam kan de esthetiek van het silhouet negatief beïnvloeden. Liposuctie is een chirurgische ingreep waarmee doelgericht lokale vetophopingen kunnen worden verwijderd, om zo evenwichtige vormen te herstellen.

Liposuctie is een esthetische ingreep waarbij overtollige vetcellen worden weggezogen uit verschillende delen van het lichaam. Deze techniek van vetverwijdering helpt bij het hervormen van de lichaamscontouren en het elimineren van hardnekkig vet dat niet reageert op diëten en lichaamsbeweging. Het succes van liposuctie is grotendeels te danken aan de effectiviteit en langdurige resultaten, evenals de technologische ontwikkelingen die hebben geleid tot verschillende soorten en technieken van liposuctie.

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een chirurgische ingreep die ongewenste en resistente vetophopingen in verschillende delen van het lichaam verwijdert. Het werd ontwikkeld in de jaren 1970 en is tegenwoordig een van de meest voorkomende esthetische chirurgische ingrepen.

Deze methode wordt uitgevoerd door een professionele plastisch chirurg en omvat het wegzuigen van vet met behulp van dunne buisjes die onder de huid worden ingebracht. Het doel van liposuctie is om het uiterlijk te verbeteren door het lichaam te modelleren. Het is echter belangrijk op te merken dat deze procedure geen behandeling is voor obesitas.

Enkele veelvoorkomende doelgebieden van liposuctie zijn:

 • De buik
 • De heupen
 • De dijen
 • De armen
 • De billen
 • De rug

Prijzen van liposuctie in Tunesië

De gemiddelde prijs van liposuctie in Tunesië ligt tussen 1.300 en 2.000 euro.

Deze tabel geeft een overzicht van de gemiddelde prijzen voor liposuctie in Tunesië, afhankelijk van de verschillende lichaamsdelen.

Gebied Prijs in €
Kin / Hals 1400€
Wangen 1400€
Gezichtscontour (jukbeenderen, kaaklijn) 1600€
Dubbele kin 1400€
Rimpels onder de kin 1400€
Rimpels onder de armen 1400€
Buik 1800€
Heupen 1600€
Dijen 1600€
Billen 1800€
Kin/hals 1400€
Armen 1400€
Been 1400€
Rug 1800€

 

Kostenloses online-preisangebot

Deze prijzen zijn inclusief:

 • Chirurgische ingreep
 • Verblijf in de kliniek gedurende 3-5 dagen
 • Nazorg
 • Eén jaar medische opvolging
 • Vervoer tussen kliniek en luchthaven

Tunesië biedt de mogelijkheid om op een natuurlijke en economische manier verjonging van het gezicht te ondergaan door middel van liposuctie. De medische teams zijn zeer bekwaam in deze delicate gezichtschirurgie. De kosten zijn er 2 tot 3 keer lager dan in Europa.

De kosten van liposuctie kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de regio waar u zich bevindt. Bijvoorbeeld, in Europa kan de prijs van liposuctie oplopen tot 5000 euro, terwijl deze in de Verenigde Staten en Canada meer dan 10.000 euro zou kunnen bedragen. In vergelijking daarmee zijn de tarieven in Tunesië over het algemeen betaalbaarder.

Ideale kandidaat voor liposuctie

De ideale kandidaat voor liposuctie is over het algemeen een gezond persoon met lokale vetophopingen die niet reageren op dieet en lichaamsbeweging. Hier zijn enkele belangrijke criteria om te bepalen of iemand een geschikte kandidaat is voor liposuctie:

 1. Leeftijd: Hoewel er geen specifieke leeftijdsgrens is, zijn de ideale kandidaten meestal tussen de 18 en 60 jaar oud. De kwaliteit en elasticiteit van de huid spelen een belangrijke rol bij de resultaten van liposuctie.
 2. Gezondheidstoestand: De kandidaat moet over het algemeen in goede gezondheid verkeren, zonder medische problemen zoals diabetes, hart- of longziekten, of stollingsproblemen. Patiënten moeten ook hun chirurg informeren over alle medicijnen die ze gebruiken, omdat sommige medicijnen de operatie kunnen beïnvloeden.
 3. Gewicht: De ideale kandidaat moet een stabiel gewicht hebben en dicht bij zijn ideale gewicht zitten. Liposuctie is geen behandeling voor obesitas en mag niet worden gebruikt als vervanging voor gewichtsverlies.

De verwachtingen van de patiënt zijn ook een belangrijke factor bij het bepalen van de ideale kandidaat. Iemand die liposuctie wil ondergaan, moet realistische verwachtingen hebben over de resultaten en zich ervan bewust zijn dat liposuctie een techniek is voor lichaamsvorming, en geen wondermiddel om gewicht te verliezen.

Het is belangrijk op te merken dat liposuctie niet wordt aanbevolen voor mensen die:

 • Zwanger zijn of borstvoeding geven
 • Problemen hebben met wondgenezing of een voorgeschiedenis hebben van het ontwikkelen van keloïde littekens
 • Obesitas hebben of een body mass index hoger dan 30
 • Actieve huidinfecties hebben in het te behandelen gebied

Samengevat is de ideale kandidaat voor liposuctie een gezond persoon met een stabiel gewicht, lokale vetophopingen en realistische verwachtingen over de resultaten van liposuctie. Het is essentieel om een ​​gezondheidsprofessional te raadplegen om te bepalen of liposuctie geschikt is voor elke individuele situatie.

Gebieden van het lichaam die kunnen worden behandeld met liposuctie

Liposuctie is een cosmetische chirurgische techniek waarmee lokale vetophopingen kunnen worden verwijderd op verschillende delen van het lichaam. Hier is een lijst van veelvoorkomende behandelde gebieden:

 • Buik: Dit gebied is bijzonder vatbaar voor de ophoping van vet, vooral bij mannen. Liposuctie kan de taille verfijnen en de buik platter maken.
 • Heupen: Vetophopingen op de heupen kunnen zorgen voor een onevenredig silhouet. Liposuctie kan dit deel van het lichaam hervormen en zorgen voor een harmonieuzer profiel.
 • Dijen: Liposuctie van de dijen kan overtollig vet verminderen en zorgen voor slankere benen.
 • Knieën: De knie is een gebied dat vet kan ophopen, waardoor de benen er minder esthetisch uitzien. Liposuctie kan dit corrigeren door het overtollige vet te verwijderen.
 • Armen: De armen, vooral het bovenste gedeelte, kunnen overtollig vet hebben dat zorgt voor een slappe uitstraling. Liposuctie kan dit gebied verfijnen en verstevigen.
 • Rug: Liposuctie van de rug kan ongewenste vetophopingen verwijderen die zich kunnen voordoen op verschillende wervels.
 • Kin en hals: Liposuctie van de kin en hals kan dit gebied bevrijden van overtollig vet dat een dubbele kin kan vormen.

Liposuctie moet niet worden beschouwd als een manier om gewicht te verliezen, maar eerder als een techniek om het lichaam te hervormen door lokale vetophopingen te verwijderen. Elke patiënt is uniek, en de te behandelen gebieden variëren afhankelijk van de lichaamsbouw, wensen en doelen van elk individu.

Verloop van een liposuctie

Voorbereidend consult

Tijdens het voorbereidende consult zal de arts met de patiënt bespreken wat zijn/haar doelen zijn, welke resultaten kunnen worden verwacht en welke risico’s eraan verbonden zijn.

 1. Fysieke beoordeling: De arts zal het gebied van het lichaam onderzoeken waar de liposuctie zal worden uitgevoerd, metingen verrichten, de kwaliteit van de huid beoordelen en het juiste type liposuctie aanbevelen.
 2. Uitleg over de ingreep: De arts zal in detail uitleg geven over het verloop van de ingreep en informatie verstrekken over de nazorg.
 3. Foto’s: Er zullen foto’s vóór en na de ingreep worden gemaakt om de resultaten te vergelijken.

Vóór de liposuctie-ingreep

Het is essentieel om vóór de ingreep de aanbevelingen van de arts op te volgen om een succesvolle liposuctie te waarborgen. Deze aanbevelingen kunnen het volgende omvatten:

 • Twee weken voorafgaand aan de ingreep stoppen met roken
 • Vermijden van medicijnen die de bloedstolling kunnen beïnvloeden, zoals aspirine en ontstekingsremmers
 • Een gezond en uitgebalanceerd dieet volgen
 • Voldoende water drinken om goed gehydrateerd te blijven
 • Een medische beoordeling ondergaan om mogelijke risico’s te detecteren

Stappen van de ingreep

De belangrijkste stappen van een liposuctie zijn:

 1. Snedes: de arts zal kleine snedes (ongeveer 5 mm lang) maken in het te behandelen gebied.
 2. Inbrengen van de canule: een liposuctiecanule wordt door de snedes ingebracht om het vet aan te pakken.
 3. Vetafzuiging: de canule wordt verbonden met een vacuüm of spuit om het overtollige vet weg te zuigen.
 4. Sluiten van de snedes: vervolgens worden de snedes gesloten met hechtingen.

Anesthesietypen

De gebruikte verdoving tijdens de liposuctie is afhankelijk van het behandelde gebied, het type liposuctie en de voorkeuren van de patiënt. De opties zijn:

 • Lokale verdoving: Verdoving die alleen wordt toegepast in het behandelde gebied, de patiënt blijft tijdens de ingreep wakker.
 • Bewuste sedatie: De patiënt verkeert in een staat van ontspanning maar is wel wakker.
 • Algehele verdoving: De patiënt is volledig onder narcose tijdens de ingreep.

Nazorg

Na de ingreep moeten patiënten enkele richtlijnen volgen om een succesvol herstel te bevorderen:

 • Het dragen van compressiekleding om ontstekingen te verminderen en de huid te ondersteunen
 • Voldoende rust in de eerste dagen
 • Regelmatig wandelen om bloedstolsels te voorkomen
 • Opvolgen van medische afspraken om het genezingsproces te controleren en indien nodig hechtingen te verwijderen

Gecombineerde ingrepen met liposuctie

Liposuctie kan worden gecombineerd met andere cosmetische ingrepen, zoals een buikwandcorrectie, een armlift of een beenlift, om optimale resultaten te behalen. Gecombineerde ingrepen helpen het lichaam te vormen door overtollig vet en huid te verwijderen.

Resultaten van liposuctie

Een natuurlijk en harmonieus resultaat vereist volledige genezing en het behoud van een stabiel gewicht na de ingreep. Liposuctie is een lichaamsveranderende ingreep en geen methode voor gewichtsverlies. Patiënten moeten realistische verwachtingen hebben over de resultaten die ze kunnen bereiken.

Belangrijke punten met betrekking tot de resultaten van liposuctie:

 • Zichtbaarheid van resultaten: de resultaten beginnen zichtbaar te worden vanaf de eerste week, maar het kan 3 tot 6 maanden duren voordat er een definitief resultaat bereikt is.
 • Vermindering van volume: gemiddeld wordt er 1 tot 2 liter vet verwijderd per behandelde zone. Het verlies aan volume kan bij sommige mensen oplopen tot 5 liter.
 • Huidconsistentie: de huid krijgt binnen 3 tot 6 maanden weer een goede stevigheid dankzij de samentrekking van het onderhuidse weefsel. In sommige gevallen kan een facelift nodig zijn.
 • Littekens: er zijn fijne lineaire littekens (2-4 mm) aanwezig op de plaats van de incisies, maar deze vervagen in de loop van de tijd.
 • Duurzame resultaten: als het gewicht stabiel blijft, blijven de resultaten langdurig behouden, ondanks de natuurlijke herstructurering van de weefsels.
 • Mogelijke correcties: bij gewichtstoename kunnen nieuwe behandelingen worden uitgevoerd om de betreffende gebieden opnieuw te behandelen.
 • Risico op onregelmatigheden: de resultaten zijn zelden perfect symmetrisch, vaak zijn er correcties nodig.

Duur van de resultaten

De resultaten van liposuctie zijn over het algemeen langdurig, op voorwaarde dat de patiënt een stabiel gewicht behoudt en een gezonde levensstijl handhaaft na de ingreep. Het is belangrijk op te merken dat liposuctie gewichtstoename niet voorkomt en dat patiënten zich moeten richten op een uitgebalanceerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging om de behaalde resultaten te behouden.

Factoren die van invloed zijn op de resultaten

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de resultaten van liposuctie, waaronder:

 • Huidkwaliteit: Een elastische en stevige huid reageert over het algemeen beter op liposuctie.
 • Leeftijd: De resultaten kunnen minder bevredigend zijn voor oudere mensen, omdat de huid met de leeftijd haar elasticiteit kan verliezen.
 • Gebruikte techniek: Er zijn verschillende technieken voor liposuctie (tumescent, met ultrageluidshulp, met laserhulp, enz.) en de resultaten kunnen variëren afhankelijk van de techniek die door de chirurg wordt gekozen.

Voor en na foto’s van liposuctie

Voor en na foto’s van liposuctie kunnen patiënten helpen een idee te krijgen van mogelijke resultaten om te bepalen of liposuctie aan hun verwachtingen voldoet. Hier zijn enkele voorbeelden van voor en na foto’s van liposuctie:

Behandeld gebied: Buik (Buikliposuctie)

 • Voor: Teveel buikvet
 • Na: Plattere en gladdere contouren

Behandeld gebied: Dijen

 • Voor: Ophoping van vet op de dijen
 • Na: Dunner en strakker uiterlijk van de dijen

Behandeld gebied: Armen

Houd er rekening mee dat de resultaten variëren afhankelijk van de patiënt en de gebruikte technieken.

Risico’s en complicaties

Liposuctie is een veelvoorkomende en over het algemeen veilige chirurgische ingreep, maar zoals elke ingreep zijn er bepaalde risico’s en mogelijke complicaties. Het is essentieel om geïnformeerd te zijn en dit te bespreken met uw plastisch chirurg voordat u een beslissing neemt.

Infecties en hematomen: Na liposuctie kan de patiënt een infectie of hematoom (ophoping van bloed) ontwikkelen in het behandelde gebied. Hoewel deze complicaties zeldzaam zijn, kunnen ze over het algemeen worden verminderd door de postoperatieve adviezen van uw arts op te volgen.

Huidproblemen: Tijdelijke of permanente veranderingen in de huidgevoeligheid, zoals gevoelloosheid of tintelingen, kunnen optreden. Daarnaast kan de huid er ongelijk of hobbelig uitzien na liposuctie, vooral als deze elasticiteit mist. In sommige gevallen kan aanvullende chirurgische correctie nodig zijn.

Anesthesiegerelateerde complicaties: Net als bij elke operatie kunnen reacties op anesthesie variëren. Patiënten kunnen allergische reacties, misselijkheid, braken of ademhalingsproblemen ervaren. De keuze voor lokale, regionale of algehele anesthesie hangt af van het type liposuctie en de omvang van het behandelde gebied.

Vetembolie en trombo-embolie: In zeer zeldzame gevallen kan vet in de bloedbaan terechtkomen en een vetembolie veroorzaken, wat fataal kan zijn. Bovendien kunnen er na de operatie bloedstolsels (trombo-embolie) ontstaan die een beroerte, hartaanval of longembolie kunnen veroorzaken.

Deze complicaties zijn zeldzaam en het opvolgen van de pre- en postoperatieve instructies van uw arts kan helpen deze risico’s te verkleinen.

Technologieën en innovaties in liposuctie

In de loop der jaren heeft liposuctie vele technologische ontwikkelingen doorgemaakt. Deze vooruitgang heeft geleid tot minder invasieve technieken met natuurlijkere resultaten en een kortere herstelperiode. Sommige innovaties gaan zelfs verder dan traditionele liposuctie. Hier zijn enkele opmerkelijke technologieën in liposuctie.

Ultrasound-ondersteunde liposuctie: Deze techniek voor High Definition Liposculpture maakt gebruik van ultrasone golven om vetcellen te helpen afbreken en te emulgeren voordat ze worden afgezogen. Dit kan het verwijderen van vet vergemakkelijken en behandeling van meer vezelachtige gebieden mogelijk maken met minder trauma voor het omringende weefsel. Voordelen: vermindering van blauwe plekken en zwelling, meer gelijkmatige resultaten.

Laserondersteunde liposuctie: Met behulp van een laserprobe worden vetcellen gericht en opgelost om hun verwijdering te vergemakkelijken. Deze techniek kan ook de productie van collageen stimuleren en helpen de huid strakker te maken na de ingreep. Voordelen: verbetering van de lichaamscontour, vermindering van bloedingen en blauwe plekken, sneller herstel.

Waterliposuctie (Body Jet): Deze methode maakt gebruik van een waterstraal om vetcellen te verwijderen, waarbij ze nauwkeurig worden gescheiden van het omringende weefsel. De herstelperiode is over het algemeen korter en de resultaten zijn nauwkeuriger. Voordelen: vermindering van weefselschade, optimalisatie van de resultaten.

Vraag een offerte aan voor liposuctie in Tunesië

Het is belangrijk om een offerte voor liposuctie in Tunesië aan te vragen voordat u een beslissing neemt over de ingreep. Deze offerte geeft u een schatting van de kosten, evenals specifieke details over de liposuctie die het beste bij u past. U kunt een offerte aanvragen door dit formulier in te vullen:

Aangepaste offerte

Nadat u de offerte heeft ontvangen, neemt u de tijd om de verstrekte informatie zorgvuldig door te nemen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te controleren:

 • Prijs: De totale kosten van de liposuctie, inclusief chirurgische honoraria, verdoving, ziekenhuisverblijf, medicijnen en nazorg. Zorg ervoor dat u al deze kosten begrijpt voordat u een beslissing neemt.
 • Liposuctietechnieken: Zorg ervoor dat de offerte van uw kliniek de specifieke methode van liposuctie vermeldt die zal worden gebruikt. Traditionele liposuctie, door ultrasone geluiden ondersteunde liposuctie en laserliposuctie zijn enkele veelvoorkomende technieken. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte methode.
 • Hersteltijd: De offerte moet informatie bevatten over de benodigde hersteltijd na de liposuctie. Dit varieert meestal van enkele dagen tot meerdere weken, afhankelijk van de gebruikte techniek en de omvang van de liposuctie.
 • Verwachte resultaten: De offerte moet u ook een idee geven van de resultaten die u kunt verwachten na de liposuctie. Houd er rekening mee dat de resultaten verschillen per persoon en afhankelijk zijn van factoren zoals leeftijd, huidkwaliteit en behandelde gebied.

Veelgestelde vragen

Waarom Tunesië?

Liposuctie is een zeer populaire esthetische ingreep om het lichaam te verfijnen. Tunesië is een ideale bestemming voor deze operatie, met prijzen die 2 tot 3 keer lager liggen dan in Europa. In een privékliniek met internationale normen zullen gekwalificeerde medische teams zorgen voor natuurlijke resultaten. Leer meer over de tarieven per zone en moderne technieken zoals laserliposuctie voor een gepersonaliseerde en veilige ingreep in Tunesië.

Welke verschillende soorten liposuctie zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten liposuctie, waaronder traditionele liposuctie, door ultrasone geluidsgolven ondersteunde liposuctie (UAL), door laser ondersteunde liposuctie (LAL) en door trillingen ondersteunde liposuctie. Elk van deze technieken heeft voor- en nadelen, en de keuze hangt af van de specifieke behoeften van de patiënt en de aanbevelingen van de chirurg.

Hoe verloopt een liposuctiesessie precies?

Een liposuctiesessie begint meestal met een consultatie met de chirurg om de doelen en verwachtingen te bepalen. Op de dag van de ingreep wordt de patiënt onder lokale of algemene verdoving geplaatst, afhankelijk van het behandelde gebied en de gebruikte methode. De chirurg maakt kleine incisies en brengt een canule (een dunne buis) in om het ongewenste vet af te zuigen. Nadat het vet is verwijderd, worden de incisies gesloten met hechtingen.

Wat zijn de verwachte resultaten na een liposuctie?

Na een liposuctie kunnen patiënten over het algemeen een vermindering van vet en een verbetering van de lichaamsvorm zien in de behandelde gebieden. De resultaten variëren echter afhankelijk van het individu en de hoeveelheid verwijderd vet. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden na liposuctie om de resultaten op lange termijn te behouden.

Wat zijn de gemiddelde kosten van liposuctie voor verschillende lichaamsdelen?

De kosten van liposuctie variëren afhankelijk van het type gebruikte techniek, het behandelde gebied en de geografische regio. In Frankrijk liggen de gemiddelde kosten voor liposuctie tussen 1.500 en 7.000 euro. De meest voorkomende gebieden zijn de buik, heupen, dijen, armen en rug.

Hoe lang duurt het voordat u volledig hersteld bent na liposuctie?

De hersteltijd is afhankelijk van het behandelde gebied en de hoeveelheid verwijderd vet. Over het algemeen kunnen patiënten na één tot twee weken hun dagelijkse activiteiten hervatten, maar het wordt aanbevolen om gedurende vier tot zes weken zware inspanningen te vermijden. Het dragen van een compressiekledingstuk wordt vaak aanbevolen om zwelling te verminderen en de huid tijdens het genezingsproces te ondersteunen.

Zijn er risico’s verbonden aan liposuctie en hoe worden ze beheerd?

Net als bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan liposuctie, zoals infectie, allergische reacties, bloedingen en blauwe plekken. Ernstigere complicaties zijn onder andere huidnecrose, vetembolieën en onregelmatigheden in de lichaamscontouren. Om de risico’s te minimaliseren, is het belangrijk om een ​​gekwalificeerde en ervaren chirurg te kiezen en de postoperatieve instructies op te volgen.

Is liposuctie een gevaarlijke operatie?

Liposuctie is een veilige ingreep als deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde chirurg onder goede omstandigheden. Het belangrijkste risico is onregelmatigheid van het resultaat.

Wat zijn de te verwachten resultaten?

Liposuctie maakt het mogelijk om tot 3 liter vet per sessie te verwijderen. De resultaten zijn al zichtbaar vanaf de eerste maand, maar het lichaam heeft 6 maanden nodig om zich aan te passen.

Moet er na liposuctie een dieet worden gevolgd?

Ja, het wordt aanbevolen om na de ingreep uw gewicht te stabiliseren om te voorkomen dat het afgezogen vet zich op andere plaatsen ophoopt.

Op welke leeftijd kan het worden gedaan?

Vanaf 18 jaar, mits de body mass index tussen 18 en 30 ligt. Onder de 18 jaar is het lichaam nog niet volledig ontwikkeld.

Kan ik borstvoeding geven na liposuctie?

Ja, maar u moet wachten tot het genezingsproces is voltooid, ongeveer 3-4 weken.

Komt het vet daarna terug?

Nee, normaal gesproken komt het weggezogen vet niet terug. Echter, nieuwe vetophopingen kunnen zich vormen als het gewicht weer toeneemt.