Een borstvergroting met implantaten in Tunesië is een van de cosmetische ingrepen die tot doel heeft om de vorm, grootte en uitstraling van de borsten te verbeteren. Dankzij technologische ontwikkelingen en de vaardigheden van Tunesische plastisch chirurgen, biedt borstvergroting met implantaten natuurlijke en langdurige resultaten.

Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting met implantaten maakt het mogelijk om het volume en de vorm van de borsten te vergroten. Hierbij worden borstimplantaten ingebracht onder het borstklierweefsel of onder de borstspier, om een voller en harmonieuzer uiterlijk te verkrijgen.

Borstvergroting in Tunesië kan om verschillende redenen worden uitgevoerd, waaronder:

 • Corrigeren van borstasymmetrie
 • Herstellen van het volume van de borsten na zwangerschap of aanzienlijk gewichtsverlies
 • Vergroten van de borstgrootte voor een meer vrouwelijke en evenredige uitstraling
 • Borstreconstructie na mastectomie als gevolg van borstkanker

Kosten van borstvergroting met implantaten in Tunesië

Borstvergrotingchirurgie in Tunesië biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, in overeenstemming met de Europese medische normen. Het is een eersteklas bestemming om aan te bevelen.

De gemiddelde kosten van een borstvergroting in Tunesië beginnen bij € 2000, inclusief ingreep en verblijf.

Vraag nu uw offerte aan voor een borstvergroting met implantaten in Tunesië en plan een online consultatie in met onze gespecialiseerde chirurgen:

Kostenloses online-preisangebot

De belangrijkste elementen die zijn inbegrepen in de prijs van een borstvergroting met implantaten in Tunesië:

 • Borstimplantaten (silicone of zoutoplossing)
 • Chirurgische benodigdheden voor de ingreep
 • Honoraria van de plastisch chirurg
 • Kosten van de operatiekamer
 • Algemene of lokale verdoving
 • Postoperatieve verbanden en drains
 • Een- of tweepersoonskamer in de kliniek voor één tot twee nachten opname
 • Voorgeschreven basismedicatie (pijnstillers, antibiotica, enz.)
 • Reguliere postoperatieve controles met de chirurg
 • 24/7 on-site assistentie bij complicaties
 • Verblijf in een luxe hotel
 • Vervoer van en naar de luchthaven

Soorten borstimplantaten

Er zijn verschillende soorten borstimplantaten, die verschillen in vorm, textuur en inhoud. De keuze van het implantaat hangt af van verschillende factoren, waaronder de lichaamsbouw van de patiënt, esthetische doelen en aanbevelingen van de chirurg.

Vorm van de implantaten:

 • Rond: Deze implantaten zorgen voor een volle en ronde uitstraling van de borsten.
 • Anatomisch (peer-vormig): Ze volgen beter de natuurlijke vorm van de borst voor een subtieler resultaat.

Textuur van de buitenkant:

 • Glad: De buitenkant is glad, wat een natuurlijker uiterlijk kan geven.
 • Getextureerd: De buitenkant heeft een ruw oppervlak, wat het risico op verschuiving van het implantaat beperkt.

Inhoud van het implantaat:

 • Gevuld met siliconengel: Bieden een meer natuurlijke uitstraling en gevoel.
 • Gevuld met fysiologisch zout: Zijn over het algemeen goedkoper maar kunnen een meer kunstmatig uiterlijk geven.

De chirurg zal u begeleiden bij het kiezen van het implantaat dat het meest geschikt is voor uw lichaamsbouw en esthetische doelen. Hij/zij zal rekening houden met factoren zoals uw lichaamsbouw, fysieke activiteit en persoonlijke voorkeuren.

Verloop van de ingreep

Borstvergroting met implantaten wordt meestal uitgevoerd onder algehele verdoving en duurt tussen 1 en 2 uur. Hier zijn de belangrijkste stappen van de ingreep:

Verdoving: De patiënt wordt onder algehele verdoving gebracht om comfort en veiligheid tijdens de operatie te waarborgen.

Snedes: De chirurg maakt kleine snedes, meestal onder de borst, in de oksel of rondom de tepelhof. Deze snedes zullen worden gebruikt om de implantaten in te brengen.

Aanmaken van de pockets: De chirurg creëert pockets onder de borstspier of onder het borstklierweefsel waarin de implantaten zullen worden geplaatst.

Inbreng van de implantaten: De implantaten worden voorzichtig in de gecreëerde pockets geplaatst. Hun positie en symmetrie worden zorgvuldig gecontroleerd.

Sluiten van de snedes: De snedes worden zorgvuldig gehecht om littekens tot een minimum te beperken.

Verband: Verband en een ondersteunende beha worden aangebracht om de borsten te ondersteunen tijdens het genezingsproces.

Na de ingreep wordt de patiënt enkele uren in observatie gehouden om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt. Vervolgens mag hij/zij naar huis gaan met instructies voor rust en medische opvolging.

Resultaten

De resultaten van borstvergroting met implantaten zijn meestal zichtbaar vanaf de eerste weken na de ingreep, hoewel het uiteindelijke resultaat pas na enkele maanden volledig zichtbaar is.

resultat-avant-apres-augmentation-seins-implants resultaat voor en na borstvergroting met implantaten

Gedurende de eerste weken kunnen de borsten er hoog, stevig en licht gezwollen uitzien. Geleidelijk zullen ze zakken en een meer natuurlijke en harmonieuze uitstraling krijgen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de aanbevelingen van de chirurg nauwgezet op te volgen om de resultaten te optimaliseren.

Herstelperiode

De herstelperiode na de ingreep is over het algemeen vrij snel. Dit is wat u kunt verwachten:

 • Pijn en ongemak in de eerste dagen, waarvoor pijnstillers nodig zijn
 • Zwelling en blauwe plekken gedurende de eerste 2 weken
 • Het dragen van een ondersteunende beha gedurende 4 tot 6 weken
 • Geleidelijke hervatting van lichte fysieke activiteiten na 2-3 weken
 • Terugkeer naar werk en normale activiteiten na 2-4 weken

Het is belangrijk om de aanbevelingen van de chirurg nauwkeurig op te volgen om een optimale genezing en bevredigende resultaten te bevorderen. De meerderheid van de patiënten is blij met hun nieuwe lichaamsvorm en het herwonnen zelfvertrouwen.

Mogelijke risico’s en complicaties

Zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er risico’s en mogelijke complicaties verbonden aan borstvergroting, hoewel deze zeldzaam zijn wanneer de ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg. De belangrijkste risico’s zijn:

 • Infectie op de operatieplaats
 • Bloedingen of hematomen
 • Verschuiving of scheuring van het implantaat
 • Gevoeligheid of verlies van gevoel in de tepels
 • Onsierlijke littekens
 • Asymmetrie of onregelmatige vorm van de borsten
 • Capsulaire contractie (verharding rondom het implantaat)

Om deze risico’s te minimaliseren, is het essentieel om een goede plastisch chirurg te kiezen, nauwgezet de postoperatieve instructies op te volgen en alert te zijn op eventuele ongewone symptomen. Bij problemen moet men snel een arts raadplegen.

Borstvergrotingstechnieken in Tunesië: Verkenning van alternatieven voor implantaten

Hoewel borstimplantaten de meest bekende methode zijn, zijn er in werkelijkheid verschillende andere minder invasieve technieken voor borstvergroting die natuurlijke resultaten bieden.

Borstvergroting door Lipofilling

Lipofilling van de borsten, ook wel bekend als lipostructuur of lipomodellering, is een techniek voor borstvergroting waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen vet van de patiënt om de borsten te modelleren.

Lipofilling van de borsten biedt duurzame en natuurlijke resultaten, naast het modelleren van andere delen van het lichaam door middel van liposuctie. Het is echter belangrijk op te merken dat slechts een deel van het geïnjecteerde vet overleeft, wat meerdere sessies kan vereisen om het gewenste volume te bereiken.

Borstvergroting door Hyaluronzuurinjectie

Hyaluronzuurinjectie is een andere niet-chirurgische techniek voor borstvergroting die tijdelijk kan worden gebruikt om het volume van de borsten te vergroten. Deze methode heeft als voordeel dat deze reversibel is en geen significante hersteltijd met zich meebrengt. Het vereist echter regelmatige injecties om de resultaten te behouden, wat op lange termijn kosten met zich mee kan brengen.

Borstvergroting door Collageenstimulatoren

Collageen stimulerende middelen zijn injecteerbare producten die de natuurlijke productie van collageen in het borstweefsel stimuleren, wat leidt tot een toename van het volume en versteviging van de borsten. Deze methode is ideaal voor patiënten die een geleidelijk en natuurlijk resultaat willen zonder invasieve chirurgie. Het kan echter nodig zijn om meerdere sessies te ondergaan om optimale resultaten te bereiken.

Veelgestelde Vragen over Borstvergroting

Borstvergroting roept veel vragen op bij vrouwen die deze ingreep overwegen. In deze FAQ zullen we de meest voorkomende zorgen met betrekking tot borstvergroting bespreken. Of je nu deze operatie overweegt of gewoon meer wilt weten, hier vind je duidelijke en informatieve antwoorden.

1. Wat is het verschil tussen borstvergroting met siliconen implantaten en fysiologische zoutoplossing implantaten?

Siliconen borstimplantaten zijn gevuld met cohésieve siliconengel, wat zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling en gevoel. Fysiologische zoutoplossing implantaten zijn gevuld met een steriele zoutoplossing en bieden een goedkopere alternatief, maar kunnen minder natuurlijk ogen. De keuze tussen beide hangt af van je esthetische voorkeuren en de aanbevelingen van de chirurg.

2. Hoelang duurt de borstvergrotingsoperatie?

De borstvergroting met implantaten duurt meestal tussen 1 en 2 uur. De exacte duur kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gebruikte chirurgische techniek, de complexiteit van de ingreep en de lichaamsbouw van de patiënt.

3. Wat is de hersteltijd na een borstvergroting?

De herstelperiode na een borstvergroting verschilt van patiënt tot patiënt, maar over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 1 tot 2 weken rust te nemen. Intensieve fysieke activiteiten moeten enkele weken worden vermeden en het dragen van een ondersteunende beha wordt vaak aanbevolen om de borsten tijdens het genezingsproces te ondersteunen.

4. Zijn er risico’s verbonden aan borstvergroting?

Net als bij elke chirurgische ingreep zijn er potentiële risico’s verbonden aan borstvergroting, zoals infectie, bloeding, verplaatsing van het implantaat en de vorming van ontsierende littekens. Deze complicaties zijn echter zeldzaam wanneer de operatie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional in een veilige omgeving.

5. Wanneer kan ik mijn dagelijkse activiteiten hervatten na een borstvergroting?

De meeste patiënten kunnen hun normale dagelijkse activiteiten, inclusief licht werk, hervatten na ongeveer 2 tot 4 weken. Het is belangrijk om de postoperatieve aanbevelingen van de chirurg op te volgen voor een optimale genezing en tevredenstellende resultaten.

6. Hoelang duurt het voordat de definitieve resultaten van de borstvergroting zichtbaar zijn?

De definitieve resultaten van de borstvergroting zijn meestal pas zichtbaar na enkele maanden, wanneer de borsten zich stabiliseren, natuurlijk gaan hangen en de zwelling afneemt. Wees geduldig en volg de postoperatieve adviezen op om de best mogelijke resultaten te behalen.